Arıların kontrolü

Dün arılarımı kontrol etmek için arılığa gittim. Arıların dördünde de son petek kabarmış ve arılar bu peteğin üstünü sarmış vaziyetteydi. Çok sıcak olan havalarda arıyı sadece akşam saatlerinde açıp bakabiliyoruz. Bitkilerin çoğu mevsim nedeniyle kurumuş olmasına rağmen kovanlara nektar akışı var, Bu iyi bir haber. Yeni hobim çok güzel ama sadece dört kovanı olan bir acemiyim şu anda bu uğraşla ilgili o kadar çok öğreneceğim yeni şey var ki…

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Arılarım…

Uzun zamandır bir hayalim var arıcılıkla ilgili bu işi yapabileceğimi düşünüyor ve internette araştırmalar yapıyordum ve en sonunda bu işe küçük bir başlangıç yapmaya karar verdim.

Photobucket

Bana yakın bir arıcı buldum ve kendisinden dört kovan arı alarak başladım. Küçük başlangıçlar her zaman için iyidir. Bu sene için bal beklentim yok ancak bir iki teneke bal alabilirim belki ama seneye onun üzerinde arım olacağına ve bu işi de çok iyi yapacağıma şüphem yok.

Kır ve köy hayatını seviyorum, Hayvanları seviyorum, Bu benim içimde bir özlem. Ben böyleyim.  Artık sadece izcilik yanısıra arıcılık da yapacağım

Photobucket

Acı kaybımız…

Photobucket

Üç aylık bir süreçte Beyin tümörü olan babamın tedavisine ve bakımına yardımcı olmaya çalıştım.

Kendisini geçen hafta çarşamba günü kaybettik, Kıbrıs gazisi olduğu için törenle uğurladık kendisini Artık Allah yerinde dinlendirsin ve umarım mekanı cennet olsun sevgili babamın.